Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis szelet

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál méz
  • pici tej
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 25 dkg ribizli
  • A tetejére:
  • 2 dl tejszín
  • fél csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, ha szükséges, pici tejet, összegyúrjuk, és 2 cipót készítünk belőle.

Egyenként kinyújtjuk, és zsiradékkal megkent, lisztezett tepsi hátán, 180 fokon külön-külön megsütjük őket (kb. 10-12 perc alatt kész).

A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük. A ribizlit leszemezzük, 10 dkg-ot szitán áttörünk, hozzáadunk még 10 dkg szemes ribizlit, és a kihűlt pudinghoz keverjük.

Az egyik lapot megkenjük a ribizlis krémmel, majd rátesszük a másik lapot.

A tejszínt a habfixálóval elkeverjük, felverjük, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. A megmaradt ribizliszemekkel díszítjük. 1-2 óra puhulás után szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek