Elkészítés: A tésztához a margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, ha szükséges, pici tejet, összegyúrjuk, és 2 cipót készítünk belőle.
Egyenként kinyújtjuk, és zsiradékkal megkent, lisztezett tepsi hátán, 180 fokon külön-külön megsütjük őket (kb. 10-12 perc alatt kész).
A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük. A ribizlit leszemezzük, 10 dkg-ot szitán áttörünk, hozzáadunk még 10 dkg szemes ribizlit, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
Az egyik lapot megkenjük a ribizlis krémmel, majd rátesszük a másik lapot.
A tejszínt a habfixálóval elkeverjük, felverjük, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. A megmaradt ribizliszemekkel díszítjük. 1-2 óra puhulás után szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre