Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis szelet habsipka alatt

60 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat habosra keverjük 18 dkg kristály- és a vaníliás cukorral. Végül a tojássárgájákat hozzáadjuk.
  2. Tálba szitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet, majd kis adagokban a tojásos-vajas keverékbe forgatjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Végül hagyjuk kihűlni.
  3. A ribizlit leöblítjük, néhány fürtöt félreteszünk. A többiről lecsipkedjük a szemeket, és óvatosan a maradék cukorral keményre vert tojásfehérjébe forgatjuk azokat.
  4. A habot a tésztára simítjuk, majd egy kevés porcukorral meghintjük. 160 fokon a süteményt addig sütjük, amíg a habréteg megszilárdul, és kissé megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve, a félretett ribizlifürtökkel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss