Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk 1 egész tojással és 1 sárgájával, kevés langyos tejben feloldott élesztővel, cukorral és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk.
Vékonyra kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy tepsit, és addig pihentetjük, amíg a töltelék elkészül.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a nagyon keményre vert tojáshabot.
Ráöntjük a tésztára, és a tetejére szórjuk a ribizlit.
Mérsékelt tűznél sütjük. Ha langyosra hűlt, porcukorral meghintjük, és kockákra vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre