Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ribizlis muffin

1/5

Hozzávalók

  • 30 dkg ribizli
  • 25 dkg búzaliszt (teljes kiőrlésű)
  • 15 dkg eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A szóráshoz:
  • porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A ribizlit megmossuk, villa segítségével lehúzzuk a száráról a szemeket, és félretesszük.
    2. Összekeverjük a lisztet, az eritritet és a sütőport. Hozzáadjuk a tejet, a tojást, az olajat és a citrom lereszelt héját. Csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd a papírkapszlival bélelt muffinformákat 3/4 részig megtöltjük a tésztával. (Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni.)
    3. A kimért tésztába szórjuk a ribizliszemeket, amelyeket nem kell lisztbe forgatni, nem süllyed le a tészta aljára a gyümölcs.
    4. A forró sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A kihűlt süteményekről levesszük a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

      MUFFIN - ÉDESEN >>> 

      Még több ribizlis recept >>> 

      Csodás csokis muffin >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin