Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A ribizlit megmossuk, villa segítségével lehúzzuk a száráról a szemeket, és félretesszük.
Összekeverjük a lisztet, az eritritet és a sütőport. Hozzáadjuk a tejet, a tojást, az olajat és a citrom lereszelt héját. Csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd a papírkapszlival bélelt muffinformákat 3/4 részig megtöltjük a tésztával. (Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni.)
A kimért tésztába szórjuk a ribizliszemeket, amelyeket nem kell lisztbe forgatni, nem süllyed le a tészta aljára a gyümölcs.
A forró sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A kihűlt süteményekről levesszük a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.