Keress receptre vagy hozzávalóra

Ribizlis muffin 30 perc alatt

1/5

Hozzávalók

  • 25 dkg búzaliszt (teljes kiőrlésű)
  • 15 dkg eritrit
  • 1 darab tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg ribizli
  • A szóráshoz:
  • porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A ribizlit megmossuk, villa segítségével lehúzzuk a száráról a szemeket, és félre tesszük.
    2. Összekeverjük a lisztet, cukrot és a sütőport. Hozzáadjuk a tejet, a tojást, az olajat és a citrom reszelt héját. Csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd a muffinformákat ¾ részig megtöltjük a tésztával. (Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni.)
    3. A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, amelyeket nem kell lisztbe forgatni, nem süllyed le a tészta aljára a gyümölcs.
    4. Tegyük forró sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük,  tűpróbával ellenőrizzük.
    5. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin