Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis-mascarponés túrókrém

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy lábasban feltesszük főni a ribizlit a mézzel. Amikor már forr, hozzáadjuk a fehérbort (de akár el is hagyható). Amikor már sűrűre összefőtt, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihülni.

A tojásfehérjéket habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot. Ezután lassan hozzákeverjük a mascarponét (ekkor kicsit összeesik a hab), végül a túrót, és az egészet állni hagyjuk a hűtőben.

Amikor a mézes ribizliszósz kihűlt, tálalhatjuk is. Üvegpoharakba először a szószból teszünk egy kicsit, aztán a krémből, és így tovább rétegesen. A tetejére tehetünk friss gyümölcsöt vagy tejszínhabot.

Ezek is érdekelhetnek