Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis máktorta cukor nélkül

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 18 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg őrölt mák
  • 12 dkg eritritol
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 2 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • A ribizliszószhoz:
  • 35 dkg ribizli
  • 3 ek eritritol
  • 1 tk citromlé
  • 50 ml víz
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek eritritol
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek ribizliszósz
  • A díszítéshez:
  • ribizli
  • kb. 1 dl ribizliszósz
  • 1 tk zselatin
  • 2 ek víz
  • 2 dl tejszín
  • őrölt mák

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és alaposan összekeverjük, majd a formába simítjuk, és kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Rácsra borítva kihűtjük, majd félbe elvágjuk.
  2. A ribizliszósz hozzávalóit sűrű állagúra összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk.
  3. A tejben megfőzzük a pudingot az eritritollal, és ha kihűlt, kihabosítjuk a mascarponéval, és hozzákeverjük a ribizliszószt.
  4. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a formába, rákenjük a krém 3/4-ét, befedjük a másik tésztalappal, és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Ezután a tortát kivesszük a formából, a maradék krémmel megkenjük az oldalát és a tetejét, majd az oldalát megszórjuk mákkal.
  5. A tejszínt felverjük, majd egy csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és körbedíszítjük vele a torta tetejét. A habrózsák közé ribizliszemeket szórunk.
  6. A zselatint elkeverjük a vízzel, megvárjuk még megduzzad, ezután folyósra melegítjük, és összekeverjük a ribizliszósszal, majd a ribizliszemek közé öntjük. A tortát ezután néhány órára visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss