Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis linzer habcsókfelhővel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A habcsókhoz:
  • 1 tojásfehérje
  • 6 dkg cukor
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez és a díszítéshez:
  • ribizlilekvár
  • 5 dkg csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A habcsókhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Tovább verve apránként beleszórjuk a cukrot. A fehérjehabot habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kb. 40 mogyorónyi pöttyöt nyomunk. A sütőben, az ajtaját kissé nyitva hagyva, 100 fokon (középen, légkeverésben 90 fokon) 1 óra 30 percig szárítjuk.

A habcsókokat hagyjuk teljesen kihűlni, és a további felhasználásig légmentesen lezárva tároljuk.

A lisztből, a cukorból, a sóból, a tojásból és a vajból tésztát gyúrunk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tésztát 2 frissen tartó fólia között vékonyra nyújtjuk. Kb. 5,5 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. A körök feléből egy másik, 3 cm átmérőjű kört is kiszúrunk, így gyűrűket kapunk. Mindegyik körre egy-egy gyűrűt fektetünk, és a tepsire rakjuk őket.

180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót felolvasztjuk, és a linzereket díszítjük. Minden linzer közepére kb. 1 teáskanál lekvárt teszünk. Közepére 1-1 habcsókot helyezünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss