Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis joghurttorta

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 300 g rétesliszt
  • 150 g puha vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 500 g natúr joghurt
  • 1 csomag zselatin
  • 200 g ribizli
  • 200 g habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • kókuszreszelék
  • 2 evőkanál ribizliszörp
  • 1 marcipánrózsa

Elkészítés

A vajat kavarjuk ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, végül adagoljuk hozzá a tojást és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt sütőformába, majd 160 °C-on süssük kb. 25 percig. A kész tésztát hagyjuk kihűlni.

A zselatint készítsük el a csomagoláson található használati útmutató szerint. A joghurtot keverjük össze a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd keverjük össze a zselatinnal. Kb. 10 percig hagyjuk állni, ekkor keverjük hozzá a keményre vert habtejszínt. A tésztát vágjuk el két lapba, az alsót kenjük meg a joghurtos krém felével, amelybe előtte belekevertük a ribizli.

A másik lapot tegyük rá a krémre, és a torta tetejét, illetve oldalait kenjük be a maradék krémmel. A tetejét öntsük le a szörppel, az oldalait szórjuk meg kókuszreszelékkel. A tortát tegyük hűtőszekrénybe, tálaláskor díszítsük marcipánrózsával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss