Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis-fehércsokoládés pite

MME MME
1
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az alaposan áttört túrót. Belereszeljük egy citrom héját, belekeverjük a keményítőt és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát. Beleforgatjuk az apróra vágott csokoládé ¾ részét, a ribizlit egy szűk marék kivételével és egy vajjal kikent formába simítjuk.

170 fokos sütőben addig sütjük, míg világos sárga nem lesz a teteje – ez úgy 40-45 percet jelent, a biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát! A még langyos pite tetejére hintjük a maradék csokoládét és a ribizlit. Porcukorral szórva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó és recept: Mandula konyhai kalandjai blog - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss