A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az alaposan áttört túrót. Belereszeljük egy citrom héját, belekeverjük a keményítőt és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát. Beleforgatjuk az apróra vágott csokoládé ¾ részét, a ribizlit egy szűk marék kivételével és egy vajjal kikent formába simítjuk.
170 fokos sütőben addig sütjük, míg világos sárga nem lesz a teteje – ez úgy 40-45 percet jelent, a biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát! A még langyos pite tetejére hintjük a maradék csokoládét és a ribizlit. Porcukorral szórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre