Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ribizlilikőr

Hozzávalók

  • 50 dkg piros ribizli
  • 1 db vaníliarúd
  • 30 dkg fehér kandiscukor
  • 1 l fehér rum

Elkészítés

    1. A leszemezett ribizlit megmossuk és lecsepegtetjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A ribizlit nagyméretű csavaros befőttesüvegbe szórjuk. Hozzáadjuk a kandiscukrot és a vaníliavelőt, kicsit összenyomkodjuk, majd felöntjük a rummal.
    2. Az üveget légmentesen lezárjuk, és sötét, hűvös helyen állni hagyjuk legalább 4, lehetőleg 8 hétig. Végül az üveg tartalmát gézen átszűrjük, és a felfogott likőrt mutatós palackba töltjük.

Megjegyzés

1 üveg (kb. 1 l) lesz belőle.

MME
Fogyasztható önmagában, továbbá használható pl. fagylaltkelyhek, pohárdesszertek ízesítéséhez és habzóborral, pezsgővel felöntve koktélok készítéséhez. Gasztroajándéknak is kiváló.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin