Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukrokkal, a sóval és a darált dióval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a margarint és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot összeragasztunk a lekvárral, majd 1 órát pihentetjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és megmártjuk benne a sütiket. Sütőpapíron hagyjuk, míg a csoki megszilárdul. A maradék csokoládét később újra felolvasztjuk, és csíkokat húzunk az islerek tetejére.
Ritkán sütök islert, mert egy picit munkaigényes a mártogatása, de olyankor mindig nagy sikere van. Most saját készítésű ribizlidzsemmel töltöttem meg. - AranyTepsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!