Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ribizlilekváros isler

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
  • ribizlilekvár

Elkészítés

    1. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukrokkal, a sóval és a darált dióval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a margarint és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
    2. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot összeragasztunk a lekvárral, majd 1 órát pihentetjük.
    3.  A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és megmártjuk benne a sütiket. Sütőpapíron hagyjuk, míg a csoki megszilárdul. A maradék csokoládét később újra felolvasztjuk, és csíkokat húzunk az islerek tetejére.

Megjegyzés

Ritkán sütök islert, mert egy picit munkaigényes a mártogatása, de olyankor mindig nagy sikere van. Most saját készítésű ribizlidzsemmel töltöttem meg.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin