Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlilekváros isler

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukrokkal, a sóval és a darált dióval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a margarint és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot összeragasztunk a lekvárral, majd 1 órát pihentetjük.
  3.  A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és megmártjuk benne a sütiket. Sütőpapíron hagyjuk, míg a csoki megszilárdul. A maradék csokoládét később újra felolvasztjuk, és csíkokat húzunk az islerek tetejére.

Megjegyzés

Ritkán sütök islert, mert egy picit munkaigényes a mártogatása, de olyankor mindig nagy sikere van. Most saját készítésű ribizlidzsemmel töltöttem meg. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss