Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ribizlilekvár

9 5/5

Hozzávalók

  • 2 kg ribizli
  • 1 kevés víz
  • 70 dkg cukor
  • 1 csomag 2:1 arányú befőző dzsemfix

Elkészítés

Megjegyzés

Nekem 7 db 330 ml-es kis üveg telt meg vele. A dunsztolást a nagymamámnál láttam: egy fotelt kibélelek takaróval, belehelyeztem az üvegeket, és betakarom mindenütt még egy pokróccal.

A barátom alig bírta kivárni, már harmadnapra fel is bontotta az első üveget. :) Most készítettem először lekvárt, és nagy sikerélményt okozott.

Mindenkinek az édesség érzetétől függ, hogy mennyi cukrot kell beletenni. Nekünk ennyi is bőven elegendő lett. Igaz, hogy a dzsemfix zacskója 1,2 kg gyümölcshöz írja, de a 2 kg ribizlit is kellően besűrítette.

andi257
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

andi257
Szia Jasmin! Szerintem így utólag már nem lehet rajta segíteni, mert ha jól értem már üvegekben vannak... Én úgy teszteltem az állagát, hogy egy cseppnyi lekvárt fémre csöppentettem és azon megfigyelhető a kocsonyásodása.
Jasmin1981
Nekem kissé folyós maradt az üvegben,pedig a kocsonyásító dzem-fix 2 kg gyümölcshöz volt elegendő. Valaki tudja esetleg, hogyan tudnám utólag még sűríteni egy kicsit? A gyümölcs viszont finom, a cukor nekem épp elég volt bele, kellemesen, pikánsan savanyú maradt.
andi257
A cukor valószínű izlés kérdése teljesen. A robotgépes megoldást én a paszírozás helyett választottam. Mindenképpen időtakarékosabb és a magok sem zavaróak :) Biztos finom lett úgy is.
esztiklock
Tegnap pont én is ribizlilekvárt főztem be, de nekem kb ugyanannyi cukor kellett hozzá amennyi gyümölcs, mert marha savanyú volt. Én is dzsemfix-szel csináltam, csak kicsit másképpen. Mosás, szemezés, passzírozás (a felét csak), forralás, forralás cukorral, porciózás és én nem dunsztoltam, mert a dzsemfix-ben már van tartósító. Isteni lett. Az újonnan feltöltött kukoricakenyér receptemhez tartozó képen megtaláljátok.
andi257
Kedves Lajos ! Nem teljesen tudom mire gondoltál. Az alapelv mindenképpen működik. DE :A ribizli sokkal vékonyabb, gyengébb külsővel rendelkezik, mint a többi gyümölcs, ezért ilyen gyors elkészíteni. Egy barack vagy szilva jóval hosszabb idő alatt fő össze...
lajos55
a többi gyűmölcsnél i működik
lajos55
a többi gyűmölcsnél is működik?
andi257
Kedves Nani! Örülök, hogy tetszett neked. Nekem is azért tetszett, mert ebben a rohanó világban is elkészíthető. :) És sokkal finomabb, mint a bolti :D
Nanasnani
Hali! Nagyszerű a recept és szerintem könnyen, gyorsan el is lehet készíteni. Az én nagymamám is rengeteg lekvárt, befőttet savanyút rakott el télire, de nála egy lekvár főzés az udvari üstben egy napig is eltartott. Egyre vigyázz, a barátod meccs nézés közben bele ne üljön a fotelba, mert akkor lőttek, ha nem is gólt, de a lekvárnak :-))) Üdv és szép napot, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin