Ribizlihabos könnyű sütemény

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 6 tojás
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt
  • Krém:
  • fél csomag vaníliás puding
  • 8 tojásfehérje
  • 27, 5 dkg cukor
  • ribizli, friss vagy akár fagyasztott
  • 10 dkg ribizlilekvár
  • Flambírozó pisztoly

Elkészítés

    1. A tészta elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd fokozatosan beleadagoljuk a tojások sárgáját, és a legvégén pedig nagyon óvatosan belekeverjük a lisztet. Egy kivajazott tepsibe beleöntjük a masszát, és 160 fokon kb. 30 percig sütjük.
    2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és ennek a habnak egyharmadát óvatosan összekeverjük a ribizlivel. A többit pedig félretesszük. 
    3. A fél csomag vaníliás pudingporból , pudingot készítünk. Tehát fél csomag pudingporhoz 2-3 teáskanál porcukrot teszünk, simára keverjük, és 2,5 dl tejben felfőzzük.
    4. Elkészítés: A teljesen kihűlt piskóta tetejét vékonyan megkenjük ribizlilekvárral, majd rákenjük a kihűlt vanília pudingot. Ezután a rátesszük a ribizlivel összekevert tojásfehérje habot, és a legtetejére pedig a maradék fehérje habot. Majd flambírozó pisztollyal a hab tetejét kicsit megkaramellizáljuk.

Megjegyzés

Aki szereti a ribizli kellemes kissé savanykás ízét, annak mindenképpen ajánlom ezt a süteményt .

Kemeny Krisztina
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek