Keress receptre vagy hozzávalóra

Ribizlidzsem

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg ribizli (piros)
  • 1 kg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A ribizlit megmossuk és leszemezzük. Szirupot főzünk 2 dl vízből és 20 dkg cukorból. Mikor kicsit megsűrűsödött, hozzáadjuk a ribizlit, és addig főzzük, míg a szemecskék szétesnek. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot, és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Tiszta, meleg üvegekbe töltjük, és szárazon kidunsztoljuk. Ha feketeribizliből csináljuk, akkor még 1/2 kg cukrot adjunk hozzá, mert savanyú lesz!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

naginori 6 évvel ezelőtt
Kedves Zsuzsanna, valóban mindkettő káros, de én azt mondom, hogy ne a kisebbik rosszat válasszuk, hanem egyiket sem! A borkősavnak nincs káros hatása. A szalicilról viszont igen csúnya dolgokat lehet tudni :S
Csatószegi Zsuzsanna 8 évvel ezelőtt
Miért kell ennyi cukor? Megtisztítom a ribizlit,kap egy kg-hoz nem egész harminc deka cukrot,ebben egy napig állni hagyom/néha ha felé járok megkeverem/Majd felrakom főni!Csak addig amíg a habját elfövi!Aztán irány az üveg,egy csepp szalicilt kap ajiba,ez lehet nem egészséges,de valamibe meg kell hallni nem?És száraz dunszt!Ennyi!Igazából azt kell eldönteni a szalicilba, vagy a cukorba haljunk meg!Jó étvágyat!

Magazin