Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ribizli csatni (chutney)

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 3-4 adaghoz:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1/4 citrom leve
  • 1/2 teáskanál chili (ízlés szerint)
  • 1 ujjnyi reszelt friss gyömbér
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1/2 teáskanál koriander mag
  • 3 szem kardamom magjai
  • 30 dkg piros ribizli
  • 0,5 dl víz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • kevés őrölt szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: Egy edényben megforrósítom az olajat és hozzáadom a fűszereket, egyet-kettőt keverek rajta, és rögtön beleöntöm a ribizlit, vizet, mézet is.

    A lángot takarékra veszem, és 15-20 perces lassú forralással besűrítem a csatnit. Aki édesebben szereti, több mézet is tehet bele.

Megjegyzés

Sült húsok mellé kiváló. Makrobiotikus diétának megfelel.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin