1. a Réz
A réz azért fontos, mert a hemoglobin képződése folyamán segít a vas felhasználásában. A terhes nőknek rendszerint kevesebb a hemoglobinja, a magzat több vasat, kobaltot és rezet igényel fejlődése során, így az anyának kevesebb marad. Természetes összetevőként réz található a borjúmájban, a hüvelyes növényekben, a korpás gabonafélékben és a tengeri halakban.
2. A szelén
Szelénből gyakran szintén nincs elég az állapotos nők szervezetében. Máig nem egyszerű kezelni a problémát: mit kell enni és inni a megfelelő szelénszint eléréséhez? Sajnos az is tény, hogy a mértéktelen adagolás mérgezést válthat ki. A szelénium jelentős szerepet játszik a szív működésében, bizonyos élő organizmusok újrateremtésében (a C-, A- és E-vitaminokkal együtt). Természetes összetevője a hüvelyeseknek, a brokkolinak és a paradicsomnak.
3. a cink
A cink enzimek tucatjaiban fordul elő. Támogatja a szervezetet a fertőzések elleni küzdelemben, segíti az ivarmirigyek működését, a fehérjék lebontását, a gondolkodást, és fontos szerepet játszik a magzat fejlődésében. Sok cinket tartalmaz a gabonacsíra, a tökmag és a mustármag.