Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 retro édességreklám, amitől ma is összefut a szánkban a nyál!

default user icon
MME
Emlékeztek ezekre a szocializmusban született reklámcsodákra, amiket látva elkapott bennünket az édességfalási-inger? Ez ma sincs másképpen.

A négercsók reklám, ami szüleink szerint gusztustalan volt - mert miért tömi így magába valaki az éldességet -, ám mi minden alkalommal a spájzban kötöttünk ki, megnézni, hogy mégis, van-e otthon. Vagy, ha nem ez, akkor valami más, amit mi is gusztustalanul magunkba tömhetünk:

Amikor a Nutellát még csak a hanyatló nyugatról, a Mariahilfer Strasse-ról hozhattak szerencsésebb társaink, itt is szükség volt mogyorókémre - amit Kismókusok kenyérre is kenhettek, Nagymósusok süteménybe is tölthettek. És milyen olcsó volt, a Ferrero gyártotta csodához képest - mondjuk, hogy mennyi mogyoró lehetett benne, azt fedje jótékony homály. Kisebb volt, olcsóbb, de a mienk! Imádtuk!

Sejtjük, hogy a színházi súgószakma egyemberként hördült fel a csokis parány reklámja láttán, mert hát micsoda amatőr húzás a súgólyukban enni, de mi maximálisan együttéreztünk a színpadon hősi halált halt fiatalemberrel, aki elesvén megpróbált csenni egyet a súgó néni desszertjéből, de az gyorsan lecsapta a dobozka tetejét.

Ugyanilyen étvágygerjesztőre sikerült a kihangosított ropogtatásokkal tűzdelt nápolyireklám. A jóízű falatozástól, még  a kő-Napóleonnak is nassolhatnékja támadt!

TE IS ETTÉL ILYET? 13 RETRÓ ÉDESSÉG, AMIT MINDEN GYEREK IMÁDOTT >>> 
BOHÓC, MELÓDIA, SZERENCSI RETRO - NOSZTALGIA CSOKIKAT TESZTELTÜNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss