Elkészítés: Vizes konyharuhára terítem a réteslapokat, amit soronként olvasztott vajjal lazán bekenek. A kiterített lapra csíkban ráteszem a tölteléket. Ha túl lágy, minden esetben kalácsmorzsát szórok alá és fölé, ahová kívánkozik. Óvatosan feltekerem, a széleket behajtom. Olvasztott vajjal megkenem a tetejét, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm.
A gyümölcsös töltelék bármilyen fagyasztott gyümölcsből, vegyesen is lehet. A kiterített lapra, mielőtt csíkban ráteszem a darabokra vágott gyümölcsöt, jó sok durvára vágott pirított diót és kalácsmorzsát szórok, hogy ne ázzon át a tészta. Ráteszem a gyümölcsöket, megszórom kristálycukorral, és feltekerem.
A meggyes-mákos töltelékhez 30 dkg darált mákot 10 dkg cukorral kevés tejben sűrűre főzök kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal. Ha túl sűrű, tejföllel lazítom. Miután kihűlt, csíkban a tésztára teszem, meggyet teszek a tetejére, és így tekerem fel.
A túrós töltelékhez a 3 tojás sárgáját kikeverem kb. 5 dkg vajjal és ízlés szerint cukorral. Hozzáadom az 50 dkg áttört túrót és a habbá vert tojásfehérjét, 1 dl tejet, 1 evőkanál lisztet, a reszelt citrom- vagy narancshéjat.
A káposztás töltelékhez a gyalult káposztát besózom, kb. 30 percig állni, hagyom, majd kinyomkodom, és zsírban megpárolom pici borssal. Ha kihűlt, csíkokban a tésztára teszem. Ha édesen szereti valaki, akkor cukrot kell a töltelékre szórni, és már lehet is feltekerni.