Előkészítés: A lisztet átszitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást, hozzákeverjük az olajat és egy csipet sót. Alaposan összedolgozzuk, folyamatosan belekeverünk 3 evőkanál langyos vizet. Legalább 15 percig dolgozzunk vele, sima, fényes tésztát kell kapnunk. Cipót formázunk belőle, megkenjük olajjal, letakarjuk egy tállal, és meleg helyen kb. 30 percig pihentetjük.
Elkészítés: Tiszta abrosszal lefedjük az étkezőasztalt, egyenletesen megszórjuk liszttel, és a közepére tesszük a tésztát. Nyújtófával kissé kinyújtjuk, majd a kézfejjel (gyűrűt eltávolítani) középről kifelé, körbe-körbe haladva kinyújtjuk a tésztát. A vastag, lelógó széleket leszakítjuk, és a tésztát különböző töltelékekkel megtöltjük. Az abrosz segítségével feltekerjük a rétest, kivajazott sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre