Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteslappal borított szilva

MME MME
3.5/5
bonyolult
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A szilvákat megmossuk, negyedeljük, és kimagozzuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés:
1. A cukrot kevés vízben felolvasztjuk, beletesszük a szilvát, a mézet, a fahéjat, felforraljuk, és 1-2 percet kevergetjük. Amikor kicsit összeesett, levesszük a tűzről.
2. Egy hőálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a szilvaragut, megszórjuk a dióval.
3. A réteslapot lapjaira szedjük, és egyenként a tál tetejére rendezzük, hogy szép fodros legyen. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a sütőben pirosra sütjük (kb. 20 perc). A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 498 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss