Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteskosárkák mákos krémmel

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 réteslap
  • olvasztott vaj
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg mascarpone krém sajt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál darált mák
  • 25 dkg szőlő

Elkészítés

Elkészítés: A réteslapokat kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. A muffinformákat olvasztott vajjal kikenjük. A négyzetesre vágott réteslapocskákat egyenként az előzőleg vajjal kikent formába helyezzük, minden réteget egyenként megkenünk olvasztott vajjal, 3-4 lapot rétegezünk.

200 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük, nagyon figyelni kell rá, hiszen nagyon vékony a tészta. Amint megsült, óvatosan - vigyázat, könnyen törik! - kiemeljük a formából, és egy tányéron hagyjuk kihűlni.

A pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, kihűtjük. A mascarponét összekeverjük a kihűlt vaníliapudinggal, 1 citrom reszelt héját keverjük hozzá, valamint 2 evőkanál mákot.

Csak és kizárólag fogyasztás előtt töltjük meg a réteskosarakat a krémmel, így marad ropogós a tészta. Friss szőlőszemekkel – vagy más gyümölccsel - díszítjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss