Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rétesben sült gombás pulykamell

MME MME
2 1/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet hosszában kettévágjuk, és 1 éjszakát áztatjuk fokhagymás tejben. Sok fokhagyma kell bele!

Másnap sózzuk, borsozzuk, beolajozzuk a húsok mindkét oldalát, és szeletelt baconnel betakarjuk. Tepsibe helyezzük, aláöntünk egy kis vizet, majd betakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben megsütjük.

Amíg a hús sül, zsíradékban megfonnyasztjuk a lereszelt vöröshagymát, megdinszteljük az apróra vágott gombát. Oregánót, borsot, kevés köményt, sót adunk hozzá, majd a sűrített paradicsomot.

Ha kész, kihűtjük, és annyi tojást, lisztet keverünk hozzá, hogy nem folyós massza legyen.

4 db olajjal megkent réteslapot egymásra teszünk, rákenjük a gombás massza negyedét, rátesszük a sült hús egyik felét, ezután a tetejére is gombás massza kerül. Feltekerjük a réteslapot, tepsibe tesszük. A másik húst a maradék 4 réteslappal és a gombás masszával ugyanígy készítjük el.

Végül tojássárgájával bekenjük, és kb. még 20-25 percig előmelegített sütőben megsütjük. Félig kihűlt állapotban szépen lehet szeletelni.

Hidegtálhoz is nagyon mutatós, finom étel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek