Elkészítés: A pulykamellet hosszában kettévágjuk, és 1 éjszakát áztatjuk fokhagymás tejben. Sok fokhagyma kell bele!
Másnap sózzuk, borsozzuk, beolajozzuk a húsok mindkét oldalát, és szeletelt baconnel betakarjuk. Tepsibe helyezzük, aláöntünk egy kis vizet, majd betakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg a hús sül, zsíradékban megfonnyasztjuk a lereszelt vöröshagymát, megdinszteljük az apróra vágott gombát. Oregánót, borsot, kevés köményt, sót adunk hozzá, majd a sűrített paradicsomot.
Ha kész, kihűtjük, és annyi tojást, lisztet keverünk hozzá, hogy nem folyós massza legyen.
4 db olajjal megkent réteslapot egymásra teszünk, rákenjük a gombás massza negyedét, rátesszük a sült hús egyik felét, ezután a tetejére is gombás massza kerül. Feltekerjük a réteslapot, tepsibe tesszük. A másik húst a maradék 4 réteslappal és a gombás masszával ugyanígy készítjük el.
Végül tojássárgájával bekenjük, és kb. még 20-25 percig előmelegített sütőben megsütjük. Félig kihűlt állapotban szépen lehet szeletelni.
Hidegtálhoz is nagyon mutatós, finom étel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre