Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rétes pofonegyszerűen

45 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • A rántáshoz:
  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg margarin.
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 deci tejföl
  • 1 tojás
  • A kenéshez:
  • zsír (vagy margarin)
  • A töltelékhez:
  • 1 kg hámozott, reszelt alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A lisztet, a tejfölt, a tojást egy csipet sóval összegyúrjuk, majd kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
  2. Elkészítjük a rántást: a margarint felmelegítjük, majd rátesszük a lisztet és barnulásig folyamatosan kevergetjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A kinyújtott tésztára rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük. Fél órán át állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk.
  4. Minden részt körül-belül 2 mm vékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral vagy margarinnal.
  5. Elkészítjük a tölteléket: a lereszelt almát összekeverjük a cukorral, és 15 percig hagyjuk állni. Ezután kinyomkodjuk, a levet felfogjuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a kinyomkodott almát, és párolni kezdjük a fahéjjal.
  6. Közben a felfogott lében elkeverjük a vaníliás pudingport, az almához öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
  7. A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket, jelen esetben almás tölteléket teszünk:  majd összehajtogatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben körül-belül 30 perc alatt aranybarnára sütjük Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Szerintem jobb, mint a nyújtott rétes, érdemes kipróbálni. - Fajcsákné

Ezek is érdekelhetnek

Friss