Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 bevált praktika, hogy tökéletes házi rétest süthess

Mindig is szerettél volna igazi házi rétest készíteni, csak nem mertél belevágni? Itt az alkalom, hogy kipróbáld, megtanítunk a fortélyokra!

1. A kigyúrt rétestészta akkor jó, amikor teljesen sima, nem szakad, feljön a deszkáról és kis hólyagokat vet.

2. A zsírral megkent nyers tésztacipókat régen melegített lábasokkal takarták le. A mai jól fűtött konyhákban, illetve nyáron elég egy konyharuha is.

3. A tésztát addig pihentesd, amíg nyomásra ruganyos, vagyis nem marad meg benne az ujjad nyoma.

4. A tökös-mákos töltelékhez a tököt már a felhasználás előtt 2 órával besózhatod. Jól kicsepeg a leve, ha ritka szövésű vászonzacskóban egy tál fölött rácsra helyezed és nehezéket (pl. súlyos vágódeszkát) teszel rá.

Rétes receptek >>>

5. Mindig lisztes kézzel, ujjaiddal alányúlva, az asztal körül járva húzogasd a tésztát, amíg teljesen betakarja az asztallapot. A lecsüngő széleket vágd vagy tépd le, a szakadások befoltozására használhatod.

6. A kinyújtott réteslapot ne hagyd teljesen megszáradni, mert akkor törik a feltekerésnél.

7. A felcsavart rudakat vágd fel a tepsi hosszára. A végeket hajtsd vissza és nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tepsiben hagyjál elég helyet a rudak között!

8. A rétest mindig forró sütőben kezd el sütni. Később a tüzet mérsékelheted attól függően, hogy milyen vastag a töltelék.

Ezek is érdekelhetnek

Friss