Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Réteges zöld torta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 28 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2,50 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 4 db különböző árnyalatú zöld ételfesték
  • A krémhez:
  • 10 dkg puha vaj
  • 5 dl porcukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • zöld színű ételfesték

Elkészítés

    1. A tojásokat habosra verjük a cukorral. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, átszitáljuk, és kanalanként a tojásos masszához adjuk.
    2. A tejet felmelegítjük a vajjal együtt, de vigyázunk, hogy ne forrjon fel. Belecsepegtetjük a vaníliakivonatot, majd apránként a masszához keverjük. Az így kapott tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és az adagokat négy különböző árnyalatú zöldre színezzük az ételfestékekkel. 
    3. A tésztákat négy 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tortaformába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben egyenként készre sütjük 20-25 perc alatt. Hagyjuk kihűlni a tésztalapokat.
    4. A krémhez felhabosítjuk a vajat, majd simára keverjük a porcukorral és a vaníliakivonattal. Hozzáadunk 1-2 ek vizet, hogy könnyen kenhető állagú legyen. A krémből 3 ek-nyit félreteszünk, a maradékot pár csepp ételfestékkel színezzük.
    5. A tortalapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra helyezzük őket úgy, hogy a legsötétebb kerüljön alulra, a legvilágosabb pedig felülre. Végül bevonjuk a süteményt a félretett vajkrémmel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin