Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges túrós almatorta

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg lágy vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 26 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • A töltelékhez:
  • 12 lap zselatin
  • 1,5 kg alma
  • 5 dkg cukor
  • 50 dkg túró
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • A díszítéshez:
  • 3 evőkanál csokoládéforgács
  • 1 dl tejszín
  • 1 alma

Elkészítés

Elkészítés: Kibéleljük sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, majd a masszába dolgozzuk. A tésztából a tortaformában egymás után 5 lapot sütünk. Ehhez a massza ötödét a formába simítjuk, és kb. 12-15 percig sütjük. Kiborítjuk, újra sütőpapírt teszünk a formába, és még 4 lapot készítünk.

A töltelékhez az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra vágjuk. Az almát kevés vízzel puhára főzzük, majd leszűrjük és pépesítjük, összekeverjük a cukorral. A zselatint vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és feloldjuk a forró almapépben. Kissé hűlni hagyjuk.

A túrót összekeverjük a fahéjjal és az almapéppel. Hidegre tesszük, és megvárjuk, amíg a krém elkezd dermedni.

A tortaformát ismét kibéleljük sütőpapírral, és belefektetjük az első lapot. Rákenjük a krém negyedét, majd ismét lap és krém következik. Az utolsó lapot tortacikk-szerűen 12 szeletre vágjuk, és a torta tetejére fektetjük. A hűtőben kb. 3 órát pihentetjük.

Tálalás előtt a tortát kiemeljük a formából, a szélét megszórjuk csokiforgáccsal. A tejszínt kemény habbá verjük, és habrózsákat nyomunk a tortaszeletekre. Az almát megmossuk, kimagozzuk, nagyon vékony szeletkékre vágjuk. Minden habrózsába 2-3 szeletkét tűzünk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss