Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges tepertős pogácsa IV.

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Rétestésztát gyúrunk a liszt, élesztő, zsír, tej, só és bors felhasználásával. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt, sózzuk, borsozzuk, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával ellapítjuk, felezve összehajtjuk. A nyújtást és felezést háromszor ismételjük meg, 1/2 óra pihentetéssel.

Végül 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét berácsozzuk, tojással megkenjük, megszórjuk köménymaggal, s közepes szaggatóval kiszúrjuk. Erős, egyenletes tűznél 15 percig sütjük. Nem szabad lassan sütni, mert kiszárad.

Ezek is érdekelhetnek