Elkészítés: Rétestésztát gyúrunk a liszt, élesztő, zsír, tej, só és bors felhasználásával. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt, sózzuk, borsozzuk, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával ellapítjuk, felezve összehajtjuk. A nyújtást és felezést háromszor ismételjük meg, 1/2 óra pihentetéssel.
Végül 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét berácsozzuk, tojással megkenjük, megszórjuk köménymaggal, s közepes szaggatóval kiszúrjuk. Erős, egyenletes tűznél 15 percig sütjük. Nem szabad lassan sütni, mert kiszárad.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre