Egy pici tejben elkeverjük külön-külön a pudingporokat és ízlés szerint a cukrot.
Felteszünk fél liter tejet főni (kis lángon), majd mikor már hártyásodik a teteje, hozzáadjuk az egyik pudingporos keveréket. Azt, amelyiket a poharunk, vagyis a réteg aljára szeretnénk.
Ha elkezd besűrűsödni (folyamatosan kavargatni kell!), akkor poharakat veszünk elő, és szépen elosztjuk bennük a pudingot. A pohár méretétől is függ, hogy mennyi személyre elegendő lesz az adag, én az átlag 4 adagot írtam be, de kisebb pohárba töltve többet is kaphatunk.
Várjunk egy kicsit, míg a puding kihűl. Ilyenkor télen akár az ablakpárkányba is kitehetjük, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.
Végezzük el az előző lépéseket a második adag pudinggal, majd a harmadikkal is.
Díszítsük a tetejét gránátalmamaggal, vagy más kedvelt gyümölccsel, tejszínhabbal, esetleg csokireszelékkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre