Elkészítés: Fóliával kibélelünk egy 1,5 literes űrtartalmú, hosszúkás sütőformát.
6 dl tejszínt kemény habbá verünk a cukorral. Másik edényben felolvasztjuk a csokoládét.
A tejszínt 3 tálba szétosztjuk. Az egyikbe belekeverjük a langyosra lehűtött csokoládét, majd a formába öntjük, és 10-15 percre a fagyasztóba
tesszük.
A tojássárgát a vaníliás cukorral habosra keverjük, és a második adag tejszínnel összekeverjük, majd a már lehűlt csokoládés masszára simítjuk, és visszatesszük a fagyasztóba.
Az epret összeturmixoljuk, és a maradék felvert tejszínhabbal óvatosan összekeverjük, majd a vaníliás krém tetejére öntjük.
Fóliával letakarjuk, és 1 éjszakát a
mélyhűtőben tartjuk. Amikor kivettük a fagyasztóból a formát, forró vízbe mártjuk, mert így az édesség könnyen
kivehető. A fóliát eltávolítjuk, majd a parfét eperrel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Tálaláskor tejszínt adhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre