Keress receptre vagy hozzávalóra

Réteges málna- és sárgadinnyedzsem

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 kisebb üveghez:
  • A dinnyelekvárhoz:
  • 25 dkg sárgadinnye
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 db babérlevél
  • A málnalekvárhoz:
  • 25 dkg málna
  • 12 dkg cukor
  • 1/4 kk nátrium-benzoát (elhagyható amennyiben 2 héten belül elfogyasztjuk, és addig hűtőben tároljuk)

Elkészítés

    1. A dinnyét felkockázzuk, majd a cukorral együtt felfőzzük, hozzáadjuk a citrom levét, belekaparjuk a vaníliamagokat és beledobjuk a babérlevelet – ez kellemes fűszeres ízt ad a dzsemnek.
    2. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a dinnye szétfő és a dzsem besűrűsödik. A babérlevelet eltávolítjuk belőle, miután elkészült. Ezalatt alaposan megtisztítunk 2 kisebb üveget, és a forró dzsemet belekanalazzuk.
    3. A málnát leöblítjük, majd a cukorral megszórva közepes lángon felfőzzük, folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödött, a már kissé megszilárdult fűszeres dinnyedzsemre kanalazzuk. (Ha szeretnénk tartósítani, késhegynyi nátrium-benzoáttal szórjuk meg a tetejét, és szorosan zárjuk le. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni.)

Megjegyzés

A mennyiséget természetesen növelhetjük is.

Nyári reggelik remek kiegészítője lesz.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin