Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk. A tejet felforraljuk.
Elkészítés: A forró tejbe keverjük a búzadarát, és kevergetve, lassú tűzön 1 percig főzzük. A cukorral, a vaníliás cukorral ízesítjük. Félrehúzzuk, kissé kihűtjük. Néhány szép gyümölcsöt félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. A kelyhekbe 1 réteg grízt töltünk, megszórjuk gabonapehellyel, erre egy sor gyümölcspüré következik, majd gríz, gabonapehely, gyümölcspüré, amíg elfogynak. A tetejére egy-egy csepp gyümölcspüré kerüljön. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és a félretett gyümölcsökkel díszítjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 226 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre