Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Resztelt máj újkrumplival, tejfölös-tepertős salátával

Hozzávalók

  • 25 dkg marhamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csili
  • 15 dkg csiperkegomba
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoranna
  • 2 ek sertészsír
  • 12 db újkrumpli
  • 2 szál petrezselyem
  • A salátához:
  • 12 levél jégsaláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • balzsamecet
  • saláta olaj
  • olíva olaj
  • 4 ek tejföl
  • őrölt pirospaprika
  • 2 ek tepertő
  • 2 szál kapor

Elkészítés

    1. A krumplit megmossuk, mepucoljuk, majd sós vízben puhára főzzük.
    2. A salátához egy tálba tesszük az összetépkedett salátaleveleket, megszórjuk a felaprított fokhagymával, megsózzuk és megborsozzuk. Meglocsoljuk az ecettel és az olajokkal, majd alaposan összekeverjük. Rákanalazzuk a tejfölt, rászórjuk a kissé felaprított tepertőt és kaprot, majd a hűtőbe tesszük. 
    3. Elkészítjük a resztelt májat. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a májat csíkokra vágjuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a gombát megpucoljuk, felszeleteljük.
    4. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és fehéredésig sütjük. Megszórjuk borssal, pirospaprikával és majorannával.
    5. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd a gomba zömét. Fedő alatt közepes lángon pároljuk. A végén hozzáadunk még néhány szelet gombát.
    6. Az elkészült májat a krumplival kínáljuk, friss petrezselyemmel és pirospaprikával díszítjük.

Megjegyzés

Szeretem a májat, bármilyen állattól (sertés, marha, szárnyas, hal) és bármilyen elkészítési formában. Gyakran kerül az asztalomra. Épp ezért nagyon csodálkoztam, amikor a háziorvosom azt tanácsolta legutóbb, hogy egyek májat. Nem akarta elhinni, hogy gyakran fogyasztom, még akár májkrém formájában is. Nos, itt van bizonyságul egy recept a mai ebédemhez.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin