Resztelt máj

default user icon
6 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna

Elkészítés

    Előkészítés: A sertésmájat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.

    Elkészítés: Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a pirospaprikával, a majoránnával, őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk, megsózzuk. Azonnal tálaljuk. (A fele mennyiséget félretesszük a májpástétomhoz.) Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: 50 perc múlva
    1 adag: 313 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 évvel ezelőtt
Ha fagyasztott, reszelt hagymára tesszük a májat nem lesz kemény. Készen kapható. Mindig tartok itthon, ha nincs időm frissre vagy éppen az ilyen receptek miatt. Ízértéke u.a. Levet nem ereszt és nem könnyezem. Pici víz és mustár tényleg kell bele. Egyszerű, gyors, finom.
Lara0829 7 évvel ezelőtt
Ugyanígy csinálom, csak én csirkemájból.Pici vizet is teszek, hogy legyen szaftja is.Nagyon finom így!Köszönöm!
liszizsuzsika 7 évvel ezelőtt
A paprikát akkor szoktam rászórni, amikor a máj már puha, nehogy megégjen.
Boga Vanda 9 évvel ezelőtt
Tettem bele mustárt is. És fantasztikus lett!!! Életemben először csináltam májat.
Turányik Tünde 11 évvel ezelőtt
Ha a dinsztelt hagyma alapot hagyjuk kihülni,és úgy tessszük rá a májat ,akkor a máj nem keményedik meg,puha,omlós marad! Bamurci...
andrás 11 évvel ezelőtt
Sütés közben lehet bele tenni 1-2 kanál mustárt is. Pikánsabb lesz.

Hasonló Receptek

Magazin