Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Resztelt máj és májpástétom - kettő az egyben

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemáj ( lehet több)
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 4 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 1 ek egész bors
  • őrölt paprika
  • 1 db húsleves kocka
  • babérlevél
  • majoranna

Elkészítés

    1. A zsíron megdinszteljük a megpucolt, félkarikákra vágott hagymát, a megtisztított és apróra vágott fokhagymát a felszeletelt pardicsomot és a paprikát - vagyis egy hagyományos lecsó alapot készítünk.
    2. Amikor összeesett a zöldség, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, 5-8 percig pirítjuk, majd fűszerezzük az elmorzsolt húsleveskockával, a babérlevéllel, sóval és borssal.
    3. Ha már majdnem puha a csirkemell, rádobjuk a félbe vagdosott csirkemájat. Amikor puha a máj is, meghintjük a pirospaprikával, pár percig összeforraljuk vele.
    4. Ha a csirkés-májas raguból pástétomot is készítünk, még langyosan, botmixer segítségével lepürésítejük, majd csatos üvegekbe töltve hűtőbe tesszük. Ha hosszabb eltarthatóságot szeretnénk a májkrémünknek, olvasztott kacsazsírt öntsünk a már megdermedt pástétom tetejére, és tegyük úgy a hűtőbe. A zsírréteg szépen lezárja, és időtállóbbá teszi a krémet.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

      CSIRKEMÁJ - KIADÓSAN, VÁLTOZATOSAN, FINOMAN >>> 
      Lecsó, lecsó! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin