Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Resztelt máj

default user icon
6 3.9/5

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 3 ek olaj
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk majoránna

Elkészítés

    1. A májat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
    2. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Közben megszórjuk a majoránnával, őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk. A végén megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 0,5 dl vízzel és megsózzuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre és csak egyet forralunk rajta. Azonnal tálaljuk.

    Sertésmáj zöldséggel és tojással sütve >>> 

    Magyaros sertésmáj >>> 

    Berlini máj >>> 

     


Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Ha fagyasztott, reszelt hagymára tesszük a májat nem lesz kemény. Készen kapható. Mindig tartok itthon, ha nincs időm frissre vagy éppen az ilyen receptek miatt. Ízértéke u.a. Levet nem ereszt és nem könnyezem. Pici víz és mustár tényleg kell bele. Egyszerű, gyors, finom.
Lara0829
Ugyanígy csinálom, csak én csirkemájból.Pici vizet is teszek, hogy legyen szaftja is.Nagyon finom így!Köszönöm!
liszizsuzsika
A paprikát akkor szoktam rászórni, amikor a máj már puha, nehogy megégjen.
zalnkbab
Tettem bele mustárt is. És fantasztikus lett!!! Életemben először csináltam májat.
Bamurci
Ha a dinsztelt hagyma alapot hagyjuk kihülni,és úgy tessszük rá a májat ,akkor a máj nem keményedik meg,puha,omlós marad! Bamurci...
füstöltsó
Sütés közben lehet bele tenni 1-2 kanál mustárt is. Pikánsabb lesz.

Hasonló Receptek

Magazin