Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrom, és elfelezem kb. 55-45% arányban (mert vastagabbnak kell lennie az alsó rétegnek), és 1 órán át a mélyhűtőben tartom.
Közben a túrót kikeverem a cukorral és a tojássárgákkal, hozzáadom a citromhéjat és a mazsolát, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire lereszelem, rászórok kevés zsemle- vagy kekszmorzsát, hogy a nedvességet felszívja, elegyengetem rajta a túrót, és ráreszelem a tészta másik felét, teljesen el kell fednie.
30 percig 200 C fokon sütöm előmelegített sütőben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre