Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reszelt túrós süti egészségesen

60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg zabliszt
  • 2 dkg zabkorpa
  • 0,5 dkg útifűmaghéj
  • 1 dkg kakaópor
  • 5-6 dkg kókuszzsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 0,25 dl tej
  • édesítőszer ízlés szerint
  • A krémhez:
  • 1 db tojás
  • 1,5 dkg vaníliás pudingpor
  • 12,5 dkg zsírszegény túró
  • 0,3 dkg útifűmaghéj (elhagyható)
  • édesítőszer ízlés szerint
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd a kapott tésztát elfelezzük, és az egyik felét a mélyhűtőbe tesszük legalább 30 percre. A másik felét egy kisebb (18-20 cm), kivajazott vagy szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaforma vagy tepsi aljába nyomkodjuk.
  2. A krémhez szétválasztjuk a tojást. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját pedig összekeverjük az édesítővel, a túróval és a vaníliás pudingporral. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, majd az útifűmaghéjat, és óvatosan összeforgatjuk (utóbbi elhagyható, de az útifű maghéj jobban összefogja a krémet). A kész krémet egyenletesen eloszlatjuk a tortaformába bélelt tésztán.
  3.  Ezután kivesszük a fagyasztóból a tészta másik felét, és egy nagylyukú reszelőn a túrós krémre reszeljük. 170 fokos sütőben kb. fél óráig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni. Hidegen szeletelve tálaljuk.

ITT A KEZDŐK ÁLOMSÜTJE: OMLÓS RESZELT TÚRÓS POFONEGYSZERŰEN >>> 

12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>> 

11 HAMIS DESSZERT, AMI PONT OLYAN FINOM, MINT AZ EREDETI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss