Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reszelt diós süti meggyel

60 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 23 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1,5-2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 5 ek sárgabarack lekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítés

  1. 1. A lisztet sütőporral, a cukorral és a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd elmorzsoljuk a puha vajjal.  Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom levét és annyi tejet, hogy összeálljon egy közepesen kemény tészta. Két egyforma részre osztjuk, zacskóba téve fagyasztóba tesszük kb. 15 percre.

  2. A töltelékhez a tojások fehérjét és a cukrot, kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót és a barack lekvárt is óvatosan.

  3. A tepsibe sütőpapírt rakunk, majd kivesszük a mélyhűtőből az egyik tésztát és egyenletesen belereszeljük a tepsibe egy nagy lyukú reszelőn. Erre rásimítjuk a diós tölteléket, rárakjuk a lecsepegtetett meggyeket. Kivesszük a mélyhűtőből a tészta másik felét is, melyet szintén  ráreszelünk a töltelékre.

  4. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.

  5. Amikor megsült, kb fél óráig hagyjuk hűlni, hogy picit szilárduljon a töltelék, majd szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

EZEK A FOTÓK KERÜLTEK A KIRÁLYI CSALÁD KARÁCSONYI ÜDVÖZLŐLAPJÁRA 

PANETTONE - KARÁCSONYI KUGLÓF 

Megjegyzés

A meggy és a dió nagyon jó párosítás ,ebben az egyszerű reszelt süteményben. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss