Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges meggyleves

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Egy lábasban megolvasztjuka vajat, egy kevés lisztet keverünk hozzá, majd levesszük a tűzről, és a vízzel csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. 10 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt, meglocsoljuk a borral, és összefőzzük. A tűzről levéve félretesszük hűlni.
  3. Amikor kellően lehűlt, beleöntjük a rumot is, összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük néhány órára. Mikor jól lehűlt, kivesszük, egy tálba merjük.

Megjegyzés

Csak 18 éven felülieknek! Absztinensek, antialkoholisták el se olvassák a receptet! - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss