Keress receptre vagy hozzávalóra

Részeges meggyleves

Hozzávalók

  • 30 dkg meggy
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 2 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 3 tk cukor
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 6 db szegfűszeg
  • 2 dl vörösbor
  • 05, dl rum

Elkészítés

    1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Egy lábasban megolvasztjuka vajat, egy kevés lisztet keverünk hozzá, majd levesszük a tűzről, és a vízzel csomómentesre keverjük.
    2. Hozzáadjuk a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. 10 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt, meglocsoljuk a borral, és összefőzzük. A tűzről levéve félretesszük hűlni.
    3. Amikor kellően lehűlt, beleöntjük a rumot is, összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük néhány órára. Mikor jól lehűlt, kivesszük, egy tálba merjük.

Megjegyzés

Csak 18 éven felülieknek! Absztinensek, antialkoholisták el se olvassák a receptet!

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin