Elkészítés: A savanyú káposztát átöblítem, egy lábasban olívaolajon megdinsztelem, őrölt borssal megszórom, felöntöm a fehérborral, puhára párolom.
A hagymát felaprítom, olívaolajon megdinsztelem, ráadom a darált húst, és majdnem puhára pirítom, közben sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem.
Egy tűzálló tálba alulra baconszeleteket teszek, rá a káposzta felét és pár szelet almát, erre halmozom a darált húst, a maradék káposztával betakarom, pár szelet alma és a végén bacon kerül a tetejére. (Az almákat hámozom, kimagozom, de mindig csak a hozzáadáskor, hogy ne barnuljon!)
160 fokra melegített sütőben 40 percig sütöm, majd ráöntöm az ételízesítővel ízesített tejfölt, meghintem a reszelt sajttal, és visszateszem a sütőbe, rápirítom a sajtot.
Azon melegében tálalom, tejfölt kínálok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre