Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges rakott káposzta almával bolondítva

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A savanyú káposztát átöblítem, egy lábasban olívaolajon megdinsztelem, őrölt borssal megszórom, felöntöm a fehérborral, puhára párolom.

A hagymát felaprítom, olívaolajon megdinsztelem, ráadom a darált húst, és majdnem puhára pirítom, közben sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem.

Egy tűzálló tálba alulra baconszeleteket teszek, rá a káposzta felét és pár szelet almát, erre halmozom a darált húst, a maradék káposztával betakarom, pár szelet alma és a végén bacon kerül a tetejére. (Az almákat hámozom, kimagozom, de mindig csak a hozzáadáskor, hogy ne barnuljon!)

160 fokra melegített sütőben 40 percig sütöm, majd ráöntöm az ételízesítővel ízesített tejfölt, meghintem a reszelt sajttal, és visszateszem a sütőbe, rápirítom a sajtot.

Azon melegében tálalom, tejfölt kínálok mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss