Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges pulyka zöldséggel

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztát felnegyedeljük, a torzsáját kivágjuk, és további cikkekre vágjuk. A sárgarépát felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, és beleszúrjuk a szegfűszegeket.

A pulykahúst sózzuk, borsozzuk. Nagy lábasban, olajban minden oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.

A maradék zsiradékba keverjük a vajat, a sárgarépát, a hagymát, a felkockázott szalonnát, a fűszereket, és 5 percig állandóan kevergetve pároljuk, majd meglocsoljuk a vermuttal. Beletesszük a káposztacikkeket, elkeverjük, lefedjük, 10 percig közepes lángon pároljuk, majd a felét kivesszük, és félretesszük.

A pulykahúst a maradék zöldségre helyezzük, köré rakjuk a megmosott és meghámozott burgonyát, és befedjük a félretett zöldségekkel.

Alufóliát teszünk rá, és sütőben 45 percig pároljuk, majd 5 percig pihentetjük.

A húst szeletekre vágjuk, és egy tálalótálon a zöldségekkel tetszetősen elrendezzük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek