Elkészítés: A tésztához valókat összedolgozom, belenyomkodom egy 26 cm-es tortaformába, amit előtte kivajazok. A hűtőbe teszem, amíg a krémet elkészítem.
A körtéket megpucolom, kicsumázom, felkockázom, és a pálinkával meglocsolom egy tányérban.
A krémhez 2 tálat használok. Először a puha vajat a cukorral és vaníliás cukorral géppel jól kikeverem, majd mehet bele a túró, a kókuszreszelék, az ánizsmag, a vaníliás pudingpor, géppel tovább keverem. A körtekockákról a pálinkát beleöntöm, majd 2 felé osztom a krémet. Az egyik feléhez még hozzákeverem a holland kakaóport.
A sütőt 175 fokra előmelegítem.
Kiveszem a hűtőből a tésztát, rászóróm az aljára a körtéket, erre jön a kakaós krém, elsimítom, majd kiskanállal rákanalazom a másik (világos) krémet, szépen elsimítom, és mehet a sütőbe 70 percet sülni. Csak kihűlés után szabad felszeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre