Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Részeges-epres túrótorta

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos formához:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg puha vaj
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 1,25 dl tej
  • pici só
  • A krémhez:
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 8+2 dkg porcukor - ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 cl rum
  • 1 csomag instant zselatin fix
  • Valamint:
  • 60-65 dkg felezett eper
  • 1 csomag expressz tortazselé - piros

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tésztához a vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, a sót, a tejjel fokozatosan kikeverjük. Sütőpapírral bélelt formába szétkenjük a masszát, kb. 15-18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

    A tésztát rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd visszahelyezzük a formába.

    A krémhez a vajat habosra keverjük a 8 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, krumplinyomóval belenyomjuk a túrót. Ízesítjük citromhéjjal, citromlével, rummal, hozzákeverjük a mascarponét.

    A tejszínt kemény habbá verjük 2 dkg porcukorral, a zselatin fixxel, majd a túrókrémbe forgatjuk. A krémet a tésztára kenjük, eperrel kirakjuk, az expressz tortazselét az utasítás szerint elkészítjük, a torta tetejére öntjük, és a hűtőben dermesztjük tálalásig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin