Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges epres-málnás sajttorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone krém sajt
  • 25 dkg tejföl (20 %-os)
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 cl pálinka
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag epres pudingpor (főzős)
  • A tetejére:
  • 25 dkg eper
  • 10 dkg málna
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat a liszt és a sütőpor kivételével egy nagyobb keverőtálba tesszük, és géppel 7-8 percig keverjük, ezután beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy 26 cm-es kapcsos formát sütőpapírral kibélelünk, a tésztát belesimítjuk, és kb. 10-12 percig elősütjük.

Ez idő alatt a krémet elkészítjük. Egy keverőtálba összekeverjük az összes hozzávalót, géppel keverünk rajta 1-2 percet.

Az elősütött tésztát kivesszük, várakozás nélkül rákanalazzuk és elsimítjuk rajta a sajtkrémet, majd a málna- és eperszemekkel teleszórjuk a tetejét, visszatoljuk a sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük dermedni. Csak pár óra dermedés után szeletelhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss