Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges csirke

MME MME
4 3/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, rátesszük a félbevágott csirkemelleket, addig sütjük mindkét oldalát, ameddig a hús kifehéredik. Sózzuk, fűszerezzük, ráöntjük a bort, fedő alatt puhára pároljuk. Tehetünk bele egy kanál narancsszörpöt is. Kicsit odapirítjuk. A végeredmény egy narancssárga színű, grillcsirke jellegű hús, se hagyma, se szalonna, se bor: minden elpárolog. Ünnepi ebédnek való, mellé rizs és felezett őszibarackkompót illik.

Megjegyzés

Mivel ki nem állhatom a halat, nálunk ez az étel mindig része a karácsonyi vacsorának. Látványnak sem utólsó és az íze.......... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss