Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Részeges almás-mascarponés torta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 5 dkg puha margarin
  • A krémhez:
  • 2 cl pálinka
  • 50 dkg mascarpone krém sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl almapép (2 db almából)
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 szórásnyi őrölt gyömbér (kevéske)
  • 2 csomag zselatinfix
  • A díszítéshez:
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • 1 marék kandírozott narancshéj
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal és a puha margarinnal szintén géppel jól kikeverjük, majd mehet bele a liszt, a szódabikarbóna, a só és végül a fehérjehab.

    Kerek, zsírpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
    Kihűtjük.

    Almapépet lehet készen is kapni almatöltelék néven, de otthon is készíthetjük: 2 db almát megpucolunk, lereszelünk és kevés cukorral puhára pároljuk. Lehűtjük.

    A krémhez a habtejszínt a cukrokkal és 1 csomag zselatinfix-szel kemény habbá verjük. Egy másik tálban összekeverjük a mascarpone sajtkrémet a pálinkával, a fűszerekkel, az almapéppel és 1 csomag zselatinfix-szel. Végül a tejszínhabot összekeverjük az almás krémmel.

    A barackbefőtt levét félretesszük, a barackokat pedig vékony szeletekre vágjuk.

    Összeállítjuk a tortát: A karimát hagyjuk a tészta körül. A piskótára közvetlenül vékony barackszeleteket rakunk sorba, hogy ne ázzon el a krémtől. Erre jön az összes almás-mascarponés krém, majd a tetejére a maradék barack és a kandírozott narancsszeletek.

    Előírás szerint készítünk rá egy vékony zseléréteget a befőtt levével 2 dl mennyiségben. Hűtőben pár órát dermedni hagyjuk, utána szeletelhető.

Megjegyzés

A tortakrémbe nem tettem sok cukrot, hogy az alma íze is érvényesüljön. A végeredmény egy pikánsabb, selymes, nem mindennapi krém lett.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin