Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeg Jeromos

MME MME
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 15 dkg margarint habosra keverünk 15 dkg porcukorral, majd 4 tojás sárgáját hozzáadva tovább keverjük. 1 evőkanál kakaót, 1 csomag sütőport, 7 dkg lisztet és 12 dkg vágott diót adunk hozzá, végül a 4 tojás keményre vert habját beleforgatjuk (ha van még 2 tojásfehérjénk, dúsíthatjuk vele).

Bélelt tepsibe egyenletesen szétkenve sütjük 180 C fokon (tűpróba).

Ha kihűlt, savanykás (meggy) lekvárral megkenjük.

Összekeverünk 20 dkg darált diót 2 dl rummal, 3 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, és ezt a masszát a lekváros tésztalapra simítjuk.

Gőz fölött krémmé főzzük 4 egész tojás, 10 dkg porcukor és 3 evőkanál kakaó keverékét. Levesszük, hűlni hagyjuk, hűtés közben is kevergetni kell.

20 dkg margarint habosra keverünk, és ha a krém kihűlt, a margarinnal összedolgozzuk. Az így kapott krémet a dió tetejére simítjuk.

Ajánlatos ezután hűtőbe tenni, hogy a krém jól lehűljön.

A csokoládémázhoz 10 dkg étcsokoládét 7 dkg margarinnal gőz fölött megolvasztunk, majd a süteményt bevonjuk vele.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek